Share

Zalakarosról

Zala megye legkedveltebb nyaralóhelye 2010

A Zalai Hírlap 2010. szeptemberében zárult felmérése alapján

Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és környezete számos egyéb természeti csodát és vonzerőt rejt. Zalakaros szíve a fürdő, mely a gyógy- és a wellness célcsoport, valamint minden korosztály számára teljes kikapcsolódást ígért 5000 nm-es vízfelületével.

Ám Zalakaros varázsát nem csak a gyógyvíz adja! Egy pince oldalában ülve, ahogy a naplementét nézve poharunkban gyöngyözik a jó fehérbor – ez is Zalakaros. Egy hamisítatlan zalai túrós rétest vagy göcseji gombalevest kóstolgatva egy igazán házias étteremben – ez is Zalakaros. Meglátni a Kis-Balaton felejthetetlen panorámáját, ahogy kerékpárunkkal arra gurulunk – ez is Zalakaros. Kifulladásig táncolni egy szüreti vagy májusi utcabálon, szaunában elfáradni, 100-szor lecsúszni a fekete lyuk csúszdán, összebújni a kertmoziban, kikúrálni a fáradt ízületeket a forró gyógyvízben, kiolvasni egy régen vágyott könyvet egy hatalmas fa alatt a parkban, kilátót mászni, gyalogtúrázni, zsíros kenyeret enni hagymával uzsonnára, lovon vagy quaddal bejárni a dombokat, sárkányrepülőzni, bort kóstolni, kifogni a legnagyobb halat… ez mind Zalakaros! És mi minden még? Fedezze fel Ön is!

A virágos, gondozott sétányokon jókat lehet sétálni, a gyerekek szépen kialakított játszótereken játszadozhatnak, vagy kisvonattal nézhetnek körül."

2011-ben a közönség szavazata alapján ismét Zalakaros lett Zala-megye legkedveltebb nyaralóhelye!!

 

Zalakaros lett a közönségszavazás nyertese